2016

Primera retransmissió radiofònica internacional de patinatge - RADIO OLOT
Primera retransmissió radiofònica internacional de patinatge - RADIO OLOT
Primera retransmissió radiofònica internacional de patinatge
RADIO OLOT

Ara farà 65 anys que va néixer a Olot per iniciativa d’una colla de radioficionats carregats de bones intencions i sobretot, de molta il•lusió. Eren temps de penúries i restriccions i aquesta no va ser la única situació que ha viscut sinó que al llarg dels anys s’han anat repetint de manera cíclica, amb alts i baixos que ha anat superant.
El 8 de setembre de 1951, en el discurs inaugural del que llavors era alcalde i va tenir un paper crucial per la seva creació, Pere Bretxa, donava les gràcies en nom de la ciutat als qui havien tingut la iniciativa i també als seu mecenes i patrocinador del somni d’aquells impulsadors, confiant en un projecte de ciutat, que en definitiva, Olot se sentia seu i que avui encara és una realitat.
L’alcalde, qui va anar a Madrid i va tornar amb la concessió d’una ona mitjana, demanava obertament que l’emissora fos lúdica, recreativa, musical i que servis de canal de projecció de la nostra comarca, del seu progrés i creixement industrial i comercial. De sentit religiós, coincidint amb la festivitat de la patrona d’Olot i que s’aprofités per difondre la cultura i l’art pictòric de l’escola olotina. Una antena de lectura i música entre els joves, retransmetent manifestacions patriòtiques de costums i tradicions, de beneficència i esportives.
Les coses com a la vida mateixa li han anat canviant però l’essència continua sient la mateixa: Les persones han estat les protagonistes i impulsores de la seva història. I amb la mateixa passió que aquells aficionats que la engegaren, avui compta amb grans professionals engrescats a trobar nous projectes per fer difusió de la ciutat i de la seva gent.
Tot va començar, un 11 de novembre a Reus, on es celebrava el campionat Mundial de l’any 2014. Amb la col•laboració d’una expatinadora, la Gemma, els cronistes radiofònics de l’esport de masses, s’emocionaren davant d’una coreografia de patinatge artístic. Emmetzinats per la màgia de l’equip i la marea que el segueix, han apostat pel nostre club i amb la mateixa il•lusió d’aquell projecte inicial de ciutat, enguany han volgut anar més enllà portant a terme la primera retransmissió radiofònica internacional d’un campionat de patinatge artístic.
Amb gratitud atorguem aquest XIII memorial a la nostra emissora, avui dirigida per Joel Tallant. Ràdiolot amb gairebé 65 anys d’història ha sabut transmetre les emocions d’un club, el nostre i ens han permès compartir la senzillesa i professionalitat dels que sempre seran el 25 i 26 del nostre equip.
 

Aquest espai web utiliza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto