2010

Fundador del CH Olot - JOSEP JOU i CALVERONS
Fundador del CH Olot - JOSEP JOU i CALVERONS
Fundador del CH Olot
JOSEP JOU i CALVERONS

 

Hi ha persones a les quals la seva ciutat els deu el seu reconeixement degut a la tasca que han fet i a l’empremta que deixen per sempre. A Olot una d’aquestes persones és en Josep Jou i Calverons. A ell se li deu la portada de l’esport sobre patins a la nostra ciutat. Primer comença amb l’hoquei sobre patins i més tard s’afegeix al patinatge artístic sobre rodes. També a ell se li deu la consolidació i l’arrelament d’aquests esports a la ciutat d’Olot.
En Josep Jou neix a Olot el 1944. Quan té dotze anys ingressa per estudis al Seminari Diocesà i és allí on descobreix l’hoquei sobre patins. En tornar a Olot el 1963 i fins al 1981 es dedica al món de les sardanes, primer amb l’Agrupació Sardanista d’Olot i amb la Marboleny de Les Preses després, on hi coneix a l’actual President del Club Patinatge Artístic Olot, Agustí Colomer.
A l’estiu de 1982 comença a ensenyar i entrenar hoquei a l’Escola Pia. Fruit d’això, l’octubre de 1983 es funda el Club Hoquei Olot, entrenat per en Josep Jou i es comença a competir la temporada 1983-84. El club va creixent i es van ampliant els diferents equips i les seves activitats.
Al desembre de 1985 s’inicia a Olot el patinatge artístic, primer com una prova fent un curset de tres mesos, entrenat per Josep Hernández, de Ribes de Freser. Al final del curset es fa el primer festival de Patinatge Artístic, amb un gran èxit de públic. En la primera temporada en que el club comença les primeres competicions de patinatge (1987-88), aquest ja compte amb 100 patinadores. Després de Josep Hernández, la secció de patinatge artístic passa a mans de l’entrenadora Montserrat Beltran, de Camprodon.
Es canvia el nom de l’entitat per Club Patí Hoquei Olot per tal de reflectir les dues branques que té ara el club.
Al setembre de 1990, degut a l’estancament de les patinadores, es pren una decisió i Josep Jou contracta com a nou entrenador a en Ricard Planiol, de Santa Coloma de Farners. Aquest fet produeix un canvi molt positiu en la tècnica i el nivell del patinatge olotí. Actualment està demostrada la seva vàlua.
Al desembre de 1992, a causa d’algun distanciament, es decideix formar dos clubs diferents, un per l’hoquei i un altre pel patinatge, que agafa el nom actual de Club Patinatge Artístic Olot.
Creiem que, tota la família dels esports sobre patins, la ciutat d’Olot sencera i totes les persones que senten l’esport en general, estarem tots d’acord que en Josep Jou i Calverons es mereix un molt merescut homenatge i el reconeixement de tothom, molt especialment el Club Patinatge Artístic Olot fent-li entrega del 7è Memorial Monsita Casadellà d’aquest any 2010.

 

Aquest espai web utiliza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto